Blogger Templates

08 March 2013

Alhamdulillah ! Akhirnya Berita Gembira ! :D

Apa khabar kawan2 semua . Harap korang sihat sejahtera . :)

Hari ni saya nak kongsi kan berita gembira buat korang semua . Pada tanggal 8 March 2013 , saya telah terima surat tawaran penerapan UiTM jurusan Sarjana Muda Sains (Kepujian) Teknologi Persekitaran di Shah Alam . Entry yang sebelum ni saya ada kasi tahu korang yang saya sedih tak dapat degree , tapi alhamdulillah untuk yang rayuan punya ni saya dapat . Rasanya lari bidang masa saya diploma dulu . Masa diploma saya ambil jurusan Diploma Pengurusan Ladang . Haissh . Risau meyhh . Boleh buat ke tidak ek jurusan ni nanti . Hehe . 

*Kau kena yakin kau boleh bawak course tu Cik Syuhada oi* >_<

Tapi rakan2 seperjuangan saya masa diploma dulu dapat course sama kat Shah Alam jugak . Saya aje dapat course lain . Tapi takpe lah , at least boleh jumpa kawan2 lama balik kan walaupun berlainan course . kan kan ? 

*nak sedapkan hati je , padahal tengah sedih sebab dapat course lain* ;(

Tapi kan ok jugak dapat kat Shah Alam tu , nanti konvo bulan 5 senang lah . Sebab dah memang ada kat sana . Hihi . 

Errmm , tapi kesian kat kawan2 saya yang sama2 buat rayuan tak berjaya . Hmm , hope korang sabar & tabah ye . Jangan sesekali berputus asa . Ada hikmah disebalik semua ni . Rezeki tu ada kat mana2 , cuma cepat atau lambat je . Chaiyookk buat kawan2 saya ! :) Korang jangan sedih2 ye . InsyaAllah akan ada peluang dan rezeki untuk korang sambung study . :)

Takde apa nak cerita lagi kat sini . Nantikan entry seterusnya . Opps , mungkin bila saya dah sampai Shah Alam , saya takde masa nak update blog lagi kot . Tapi takpe , saya akan curi2 masa yang ada untuk update apa jua cerita walaupun cerita saya tak menarik . Huhu . Okay , tata titi tutu .

Assalamualaikum *__*



gambar ni sekadar hiasan saja . takda kena mengena dengan entry pown . hahak . :D

14 comments:

  1. Alhamdulillah..Tahniah2..InsyaAllah, moga Allah permudahkan segala urusan untuk bidang itu ye. Tahniah sekali lagi. ^____^

    ReplyDelete
  2. Tahniah, Hyda...Blaja rajin2 yek...wish your dream come true :)

    ReplyDelete
  3. tahniah , goodluck :) ain pun ta sabaq na masuk degree ehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, semoga berjaya :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah! Semoga berjaya di Jalan yg dipilih :) Saya just jalan2 baca blog orang. Tahniah lagi skali

    ReplyDelete
  6. jangan risau... ada kaitan juga tu :) .. gud luck yerp!!!

    ReplyDelete
  7. tahniah..tak kisah la lari bidang pun, yng pnting kita ada usaha nak buat yang terbaik kan.. =)

    ReplyDelete
  8. Boleh saya tahu bidang teknologi persekitaran belajar tentang ape?

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. salam sis course teknologi persekitaran nie study tentang ape yer? i need to know sebab skrang saya tengah buat persediaan utk smbung degree bln 9 nanti...

    ReplyDelete
  11. assalam akak.. sya pun insyaallah akan smbung degree under kos yg akak dpt ni.. hehe.. bleh x klu sya nak tnya subjek apa je yg kita akn blajar under kos teknologi persekitaran ni..? hrap sgt akak share kn apa2 yg ptut brkaitan kos ni..

    ReplyDelete
  12. Salam sis.sy dari diploma ldg uitm and sy ad apply kos tknlgi psktrn uitm tuk dgree..boleh sis share sikit about this course?agak susah x?sebab.kos ni agak lari dgn dipoma ldg kn?

    ReplyDelete
  13. Salam sis.sy dari diploma ldg uitm and sy ad apply kos tknlgi psktrn uitm tuk dgree..boleh sis share sikit about this course?agak susah x?sebab.kos ni agak lari dgn dipoma ldg kn?

    ReplyDelete