Blogger Templates

30 June 2011

kenangan~

huhu...
saje2 nk upload gambar2 kenangan kat umah atok & wan yg kat perlis uw...
dulu atok & wan dok umah lama, tp skang dowg dah dok umah baru~
huhuuu... rindu kat umah atok & wan yg lame.. sebelum umah tu dah takde, ktowg sempat ag tangkap gambar umah lame tu tok wat kenangan....
|
|
|
|
V

ni la umah atok & wan ktowg~

hanya lah kenangan~


tempat selalu main kejar2 dgn adik2 n sepupu~
*maen sorok2 gak*

bahagian belakang umah atok~

depan umah atok, selalu maen baling2 batu kat sungai tu~


rindu kat sungai tu~

 belakang umah atok, sawah padi sape tah.. huhu~

ni pokok kelapa kat tepi umah atok~


hoho, perigi buta.. hik3 ;)

ni ruang tamu umah atok, rindu kat tempat ni.. ;(

ni tempat simpan buku2 lama n surat khabar lama~

ni bahagian dapoq~

ni tempat yg ktowg selalu dok berkumpul makan ramai2 dgn sedara mara laen~

tingkat atas, tempat selalu dok sidai baju~

ni pown dapor lg~

ni kat luar, selalu lepak sini amek angin luar~

ni kereta kak manja (kak sepupu)~

dapur~

sawah padi tepi umah atok, dulu time skolah rendah wat pondok2 kat tepi sawah ni~

umah jiran sebelah umah atok, jiran tu sedara kami gak~

tempat letak kereta~

ni umah atok~


longkang sempadan~


ruang tengah, tempat berkumpul, tempat makan~










umah atok yg da siap, cantek tak? heheee... ;)

huhu, walaupown atok da ade umah baru, tp tetap best umah yg lame, sbb umah lame tu mmg betol2 mcm kampung, tp skang, da jd umah bandar... huhuuuu.....









27 June 2011

Lirik Lagu Dia – Chomel


Oh Tuhan ku sayang dia
Oh Tuhan ku rindu dia
Dimanakah hilangnya
Dirinya yang bernama Cinta
Sungguh bukan perpisahan kumahu
sungguh tak bermaya diriku
disaat aku disingkirkan oleh dirimu
Apa yang harusku perkatakan
Kiniku telah dilupakan
Mungkinkah ini bisa membuat kau bahagia
Ohh..
Dimanakah kesilapan diriku
Cubalah kau terangi padaku
Agar bisa dapatku mengerti
Puncanya perpisahan ini
Kau senyum ku menangis
Kau gembira ku berduka
Mengapakah tiada adilnya
Dalam bercinta
Sedangkan aku telah berjanji
Ku akan setia menanti
Temani dirimu
Dikala sepi dikala kau sedih
Ku doakan dia terus bahagia
Bersama insan yang dicinta
Andainya tidak pernah kuhidup dihatinya
Kini semua sudah tiada lagi
Senyuman yang terukir dibibir
Semenjak telah terjadi
Perpisahan..
Perpisahan ini..
Ohhh ku cinta dia..


15 June 2011

takde keje~

hai3..


hari ni takde keje, sebab tu dok mengupdate lirik2 lagu & video klip drama Nora Elena~


drama yang paling aku minat dan tak ketinggalan 1 episod pown.. hehee...

Lirik Lagu "Terhenti Di Sini" - Asfan

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta






Lirik Lagu "Jangan Kau Pergi" - Erry Putra/Reen/Shajiry

Tak pernah kurasa begini
kumenyintaimu sepenuh hatiku
ternyata hanyalah dirimu
yang mengerti aku sepenuh hatimu

Ku inginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku


Ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu
kurindu selalu
kuinginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku


Janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh


Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
janganlah kau pergi



lirik lagu "Biar Hati Ini Mencintai" - Sarah Aqilah

Kau yang membuat ku buntu
Membuat ku tak tentu
Terus memikirkan mu
Biar tiada jalanku..
Jalan ku…
Telah ku cuba tuk nyatakan
Rasa di hati ini
Yang makin menghantui
Perasaan jiwa ku..
Jiwa ku…
Korus
Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah…
Selamanya…
Kau yang menjadikan cinta
Selalu menjadi rindu
Seperti waktu itu
Yang mengharung hidupku..
Hidupku…
Ku.. yang bisa memerlukan
Selalu jadi mimpiku
Menjadi pemilikmu
Biar tak pernah tahu..
Kasihku…
Korus
Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah…
Selamanya…
hooo..
iyeahh..
Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah…
Selamanya…
Selamanya…
Selamanya…

lirik lagu "Sesuatu Yang Berbeza"- Sofaz


Ada sesuatu yang berbeza
Saat ku lihat senyum manis mu
Ada sesuatu yang tak bisa ku ungkapkan
Saat ku bertemu dengan dirimu
Satu keinginan terpendam di hati

Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini
Mungkin ini semua hanyalah perasaan
yang singgah dan pergi meninggalkan ku
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini


kembali bersama hyda~


hai sume..
lame bebonar x tak update blog... dah berhabuk dah blog ni.. adoyaiyy... nak kate busy, tak jugak, nak kate tak busy, tak jugak, habis tu ape ek?? hahaa.. whatever laaa... A.A.K~


hahaaa...


first of all, i'm now in semester four~


wow, tak sangke dah masuk sem 4.. tak lame lagi nak habis belajar dah.. heheee..


sekarang dah masuk 3 minggu kelas.. tapi subjek entomology & cost accounting buat masa ni takde lecturer lagi.. wah, merdeka lah nampaknye.. hehe.. tp tengok lah bile dah hujung2 sem ni mesti banyak kelas ganti kan.. lagi2 sem ni bulan puasa.. lagi lah bertambah keTENSIONnan dan kePENATan~


hahaa... W.H.A.T.E.V.E.R ~


;))